Ci którzy odeszli, a których brak odczuwamy... Dodano: 2009-11-01 19:35
Dziwię się, że nikt tu jeszcze tego tematu akurat dzisiaj nie podał. Zatem - kogo Wam brakuje z tych, ktorzy odeszli?
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2009-11-01 19:42
A mówimy o zmarłych w tym roku ?
Jeśli tak, to mojego psa Franusia :>
.
Dodano: 2009-11-01 19:43
Nie dziw się - w moim kaszubskim rejonie dziś epidemia kaca giganta, a z tego co się orientuję to w innych częściach kraju też.
Brakuje mi afkors - moich dwóch Babć (?), Dziadka, małego Oskarka (link ->motto).
Brakuje mi też Papieża Jana Pawła II.
U mnie śmierć bliskich mi osób wywołuje śmierć kawałka mnie.
A niby trza żyć dalej...
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2009-11-01 19:49
| Harlequin napisał(a): |
| A mówimy o zmarłych w tym roku ?
Jeśli tak, to mojego psa Franusia :> |
Mówimy " o tych, którzy odeszli i których nam brakuje".
Polska:
Janusz Rołt (Brygada Kryzys, Izrael, Armia, Lech Janerka)
Dariusz "Skandal" Hajn (Dezerter)
Czesław Niemen
Grzegorz Ciechowski
Rysiek Riedel
Sławomir Kulpowicz
Michał Zduniak
RIP
...
Dodano: 2009-11-01 19:50
kogo mi brakuje,oczywiście Ojca ,który zmarł ponad rok temu :cry:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-11-01 19:55 Zmieniono: 2009-11-01 20:02
| Lupp napisał(a): |
| [quote:2390d53f16="Harlequin"]A mówimy o zmarłych w tym roku ?
Jeśli tak, to mojego psa Franusia :> |
Mówimy " o tych, którzy odeszli i których nam brakuje".
Polska:
Janusz Rołt (Brygada Kryzys, Izrael, Armia, Lech Janerka)
Dariusz "Skandal" Hajn (Dezerter)
Czesław Niemen
Grzegorz Ciechowski
Rysiek Riedel
Sławomir Kulpowicz
Michał Zduniak
RIP
...[/quote:2390d53f16]
trzeba było tak od razu :)
1.Dziadków z którymi mieszkałem
2.Freddie Mercury
3.Chuck Schuldiner
4.Dimebag Darrel
5.Randy Rhoads
6.Arek Gołaś
[*]
.
Dodano: 2009-11-01 20:31
Hmm z bliskiej rodziny tylko dziadka ktory zmarl zanim zdazylam go poznac(mialam wtedy 3 lata)
Poza tym podobnie jak Harequin : Mercurego i D.Darella
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Dodano: 2009-11-02 07:18
| Notch_Johnson napisał(a): |
| tak szczerze to chyba nikogo :) im mniej ludzi na świecie, tym lepiej :D |
to żeś chłopie bzdurę pierdolnął...
Dodano: 2009-11-02 07:30
| soundasleep napisał(a): |
| [quote:b026f5b867="Notch_Johnson"]tak szczerze to chyba nikogo :) im mniej ludzi na świecie, tym lepiej :D |
to żeś chłopie bzdurę pierdolnął...[/quote:b026f5b867]
Śmierć Ludzkości! :lol:
Dajcie spokój, pamiętacie o zmarłych tylko w ten jeden dzień, kiedy trzeba pójść i postawić znicza nad grobem...
Dodano: 2009-11-02 07:44
| Rochu napisał(a): |
| [quote:b09e6474ab="soundasleep"][quote:b09e6474ab="Notch_Johnson"]tak szczerze to chyba nikogo :) im mniej ludzi na świecie, tym lepiej :D |
to żeś chłopie bzdurę pierdolnął...[/quote:b09e6474ab]
Śmierć Ludzkości! :lol:
Dajcie spokój, pamiętacie o zmarłych tylko w ten jeden dzień, kiedy trzeba pójść i postawić znicza nad grobem...[/quote:b09e6474ab]
A skąd Ty możesz wiedziec kiedy kto o zmarłych pamięta/myśli ??
Chyba że sądzisz po sobie.
Dodano: 2009-11-02 08:00
Jasne.
Chyba nie umarł Ci jeszcze ktoś z kim mieszkałeś całe życie - mieszkałam z dziadkami od zawsze - i za każdym razem gdy idę przez ich pokój myślę. Za każdym razem gdy jestem w miejsacach, gdzie i oni lubili być.
Chyba najbardziej brakuje nam takich osób.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2009-11-02 08:02
| thistle89 napisał(a): |
| Jasne.
Chyba nie umarł Ci jeszcze ktoś z kim mieszkałeś całe życie - mieszkałam z dziadkami od zawsze - i za każdym razem gdy idę przez ich pokój myślę. Za każdym razem gdy jestem w miejsacach, gdzie i oni lubili być. Chyba najbardziej brakuje nam takich osób. |
dokładnie. Brakuje mi wkurwów dziadka i wyluzowanej babci :)
.
Dodano: 2009-11-02 08:22
| Rochu napisał(a): |
| [quote:33b0d09eb9="soundasleep"][quote:33b0d09eb9="Notch_Johnson"]tak szczerze to chyba nikogo :) im mniej ludzi na świecie, tym lepiej :D |
to żeś chłopie bzdurę pierdolnął...[/quote:33b0d09eb9]
Śmierć Ludzkości! :lol: [/quote:33b0d09eb9]
Let The World Burn 8)
mi brakuje mojego psa Puszka, który zginął zeszłego sylwestra :cry:
z ludzi chyba nikogo
Dodano: 2009-11-02 08:24
| Paskievicz napisał(a): |
| mi brakuje mojego psa Puszka, który zginął zeszłego sylwestra :cry: |
hehe, mój Franuś zginął na WOŚP prawdopodobnie dostając zawału od fajerwerków :cry:
.
Dodano: 2009-11-02 08:26
BO sie ku...wa psow nie wypuszcza w takie akcje(istnieje cos takiego jak smycz)malo ktory pies nie boi sie wybuchow..ludzie troche wyobrazni ;/
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Dodano: 2009-11-02 08:29
jakby wymarła część ludzkości to i tak znaleźli by się tacy, którym byłoby nadal tłoczno. :/
śmierc ludzkość ? nie rozwiązanie a - dziecinada.
Myśli Adolfa wiecznie żywe? Dodano: 2009-11-02 10:14
Litości...:idea: Temat brzmi: "Kogo Wam brakuje z tych, ktorzy odeszli?"
W szczególności nie dotyczy eksterminacji
"zbędnych" osobników rodzaju ludzkiego :evil:
Wracając... Dodano: 2009-11-02 14:09
Właśnie trwa koncert pamięci Niemena w TVP2. Przed chwilą Rogucki zaśpiewał- z dużym czadem - "Romanza cherubina". I to jest to :!:
Re: Myśli Adolfa wiecznie żywe? Dodano: 2009-11-02 14:51
| Lupp napisał(a): |
| Litości...:idea: Temat brzmi: "Kogo Wam brakuje z tych, ktorzy odeszli?"
W szczególności nie dotyczy eksterminacji "zbędnych" osobników rodzaju ludzkiego :evil: |
Ja też byłabym za, ale to faktycznie nie ten temat...
Rzecz jasna, że najbardziej brakuje bliskich, tych których znaliśmy i spędzaliśmy z nimi czas, a których już nie ma.
W życiu jednak już tak jest, że na wszystkich przychodzi koniec i nic na to nie możemy poradzić, a jedynie pogodzić się z tym...
Dodano: 2009-11-02 15:46
Brakuje mi ojca, nie ma go od 2002 roku.Miał już kłopoty z pamięcią ale wiedziałam , że jest , mogłam do niego pojechać i się przytulić.
Brakuje mi mojej małej przyjaciółki Tary - kotka i Nikity- suczka, obie miały swoje zdanie.Czasami łatwiej kochać zwierzaka niż człowieka.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2009-11-14 11:59
Na szczęście nikt z bliższych mi osób nie odszedł poza dziadkami, których i tak prawie nie znałam. Za to tęsknie za moim kotkiem, który zdechł po 13 latach - w moje urodziny. Może to śmieszne, ale naprawdę mi go brakuje.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-11-14 12:08
Droga Wampgirl,nie ma w tym nic śmiesznego , że brakuje ci twojego kotka.Sam mam 6 miesięczną kotkę i w bardzo krótkim czasie stała mi się bliska oraz kolejnym członkiem mojej rodziny.Więc doskonale rozumiem ciebie.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-11-14 12:18
Ja niestety również zostałem zmuszony do uśpienia swojej 22letniej kotki dostała ataków epileptycznych.
A przez te 22 lata tak przywykłem do jej obecności, że teraz czuję jak by odszedł mi ktoś naprawdę bliski..
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2009-11-14 15:35
| Wampgirl napisał(a): |
| Na szczęście nikt z bliższych mi osób nie odszedł poza dziadkami, których i tak prawie nie znałam. Za to tęsknie za moim kotkiem, który zdechł po 13 latach - w moje urodziny. Może to śmieszne, ale naprawdę mi go brakuje. |
Ja miałam trzynastoletniego pieska, który wpadł pod samochód dwa dni przed moimi urodzinami i trzeba było go uśpić (złamany kręgosłup).
Nie ukrywam, że potem załapałam mega doła.
Brakuje mi jej, bo to była ona, kochana, ufna piesunia
Jeśli ktoś kocha swoje zwierzaki, to strata ich boli równie mocno, co strata bliskiego człowieka. Niestety
Trzeba jakoś się z tym pogodzić, aby nie zwariować.